Švedska masaža

Švedska masaža je zapravo kompilacija različitih tehnika, uključujući pritisak, trljanje i/ili povlačenje mišićnih tkiva, pritiskanje i rotiranje zglobova i udova. Ima mnoge koristi, od smanjenja bola do poboljšanja cirkulacije. Može se primeniti na ne samo tela, već i glave, vrata i ramena, kako bi se pomoglo u smanjenju napetosti. Švedska masaža je između light/blagog i heavy/teškog pritiskanja, ovisno o snazi vašeg terapeuta. Terapija se može koristiti za sprečavanje ili smanjenje bola i bolesti, kao i za opuštanje ili poboljšanje cirkulacije.

Koje su njene praktične prednosti?

Švedska masaža može pomoći u smanjenju mišićnih napetosti, obnavljanju energije i mobilnosti, oslobađanju od bola i upala, promovisanju pravilne cirkulacije krvi i limfe. Pomaže u relaksirajućem stanju, gde se istovremeno opuštaju telesni i umni napori.

Smanjuje stres i anksioznost, pomaže u cirkulaciji energije u telu. Švedska masaža je odličan način da se toniraju mišići i pravilno raspodeli pritisak.

Poboljšava snagu tela, povećava fleksibilnost kroz delove tela koji su bili zatvoreni ili nedovoljno stimulisani.

Postupak samog tretmana:

Kako se obavlja masaža?

Terapeut ispituje i izučava pritušene mišiće, zglobove i živce, koristeći različite tehnike. Prvi deo terapije obuhvata blage pokrete koji se kreću duž tkiva, uključujući trljanje, pulsiranje.

Dalji deo masaže uključuje dublja područja bezbojnog dotoka, gdje se na pojedina područja stavlja jači pritisak, kako bi se poboljšala cirkulacija i time dobila relaksacija mišića.

Završni deo švedske masaže je laganiji od prethodnih dvaju delova, uključujući glatko trljanje mišićnih vlakana u smeru srca.

Koji nivo intenziteta se primenjuje?

Terapeut će postaviti određeni nivo intenziteta na osnovu individualne potrebe klijenta. Švedska masaža se obično primenjuje sa laganim i mekim pritiskom, ali neke tehnike mogu biti jače, ako je to potrebno za ublažavanje bolova ili napetosti.

Važno je da se pazite i da se osluškujete svoj telo tokom tretmana. Ako vam nešto nije prijatno, recite terapeutu da smanji intenzitet ili promeni tehniku.

Uživaćete u procesu opuštanja zahvaljujući tempu, mirnom rasporedu i umetnički strukturisanom pristupu švedske masaže.

Pokrenite svoju putanju zdravog i relaksirajućeg stila života danas. Posetite Ekselencija masaza u Beogradu. Osećajte se opušteno i obnovljeno sa našim bogatim iskustvom u oblasti terapijske masaže.

Odaberite idealnu uslugu koju želite, datum i vreme termina koji vam najviše odgovaraju. Doživite svoju ličnu transformaciju i relaksaciju sa Ekselencija masaza u Beogradu!

Koji su dugoročni benefiti tretmana švedskom masažom?

Švedska masaža je vrlo korisna za dugoročnu primenu. Ona obnavlja energiju, regeneriše vitalnost i omogućava telu da se brže oporavi od bolesti ili povreda. Imajte na umu da će redovne posete terapeutima biti potrebne kako biste nastavili svoj proces oporavka.

Pored toga, švedska masaža može da pomogne u poboljšanju cirkulacije kroz telo, smanjenju stresa i anksioznosti i poboljšanju raspoloženja.

Koristi od švedske masaže mogu se videti kroz bolji san, manje bola u mišićima i zglobovima, jačanje imunog sistema, veću fleksibilnost tela i povećanu energiju.