9 vrsta masaže koje će potpuno opustiti vaše telo

Ako želite da se opustite, masaža može biti savršen lek. Od umirujuće švedske masaže do primamljive lomi lomi masaže, zaokružili smo 10 tehnika masaže koje će vas garantovano poslati u spokojno stanje blaženstva tela.

1. Švedska masaža – Spremite se za masažu celog tela koja ublažava napetost i poboljšava cirkulaciju. Ovaj stil masaže koristi kombinaciju pet tehnika masaže uključujući effleurage (nežno milovanje), petrissage (gnječenje), trenje, vibracije i tapotement (nežno tapkanje) za opuštanje tela od glave do pete.

2. Šijacu masaža – Prevedeno kao „masaža pritiskom prstiju“, šiacu masaža je drevna japanska tehnika masaže koja koristi pritisak prstima i dlanovima da poboljša cirkulaciju, smanji stres i vrati ravnotežu.

3. Masaža vrućim kamenjem – Zagrejano bazaltno kamenje se postavlja na ključne energetske tačke duž tela kako bi se smanjila napetost, rastopio stres i opustili mišići. Masažni terapeut će vas izmasirati uljem držeći vruće kamenje u rukama i umasirati ih u vašu kožu.

4. Refleksologija – Ovaj stil masaže koristi pritisak na određene delove stopala koji odgovaraju drugim delovima tela. Ovaj stil masaže pomaže da se poboljša cirkulacija i izazove relaksacija dok smanjuje napetost u određenim oblastima.

5. Prenatalna masaža – Buduće majke mogu da pronađu olakšanje od nelagodnosti u trudnoći sa ovim stilom masaže jer pomaže u smanjenju stresa, poboljšanju držanja, ublažavanju bolova i podsticanju opuštanja. Masažni terapeut će koristiti jastuke i podupirače za masažu trudnice u udobnim položajima.

6. Masaža dubokog tkiva – Ovaj stil masaže se fokusira na ponovno poravnavanje dubljih slojeva mišića i vezivnog tkiva kroz sporije poteze i direktniji pritisak ili trenje. Koristi se za lečenje hroničnih bolova u mišićima, rehabilitaciju povreda, smanjenje stresa i anksioznosti, poboljšanje držanja itd.

7. Aromaterapijska masaža – Ovaj stil masaže koristi eterična ulja koja se nanose na telo različitim masažnim tehnikama kao što je švedska masaža. Terapeut za masažu će koristiti eterična ulja za masažu kože i pomoći vam da se opustite, vratite ravnotežu i poboljšate opšte stanje.

8. Sportska masaža – Ovaj stil masaže je koristan za one koji se bave fizičkim aktivnostima kao što su trčanje, vožnja bicikla ili bilo koji sport. Pomaže u smanjenju vremena oporavka od povreda povezanih sa sportom i poboljšanju performansi. Terapeut za masažu će se fokusirati na delove tela koji su preopterećeni i pod stresom zbog ponavljajućih pokreta.

9. Lomi lomi masaža – Poreklom sa Havaja, ovaj stil masaže kombinuje tehnike masaže sa duhovnim komponentama. Veruje se da promoviše isceljenje, fizičko, mentalno i duhovno blagostanje. Terapeut za masažu će koristiti svoje podlaktice i šake da vas masira tečnim pokretima kao da plešu sa vašim telom.

Bez obzira koji stil masaže odaberete, garantovano je da ćete se osećati opušteno i osveženo za tren oka. Dakle, zašto ne isprobati terapiju masažom danas? Vaše telo će vam biti zahvalno!

Srećna masaža! 🙂

Sportska masaža

Sportska masaža je oblik terapije tela koja se koristi za poboljšanje fizičkog performansa i smanjenje bola od sportskih povreda. Odnosi se na različite tehnike uključujući

Kako masaža pomaže telu?

Uvod Kako masaža pomaže telu? Masaža ima niz pozitivnih efekata na naše telo. To uključuje poboljšanje cirkulacije, smanjenje napetosti i bolova u mišićima, san i

Švedska masaža

Švedska masaža je zapravo kompilacija različitih tehnika, uključujući pritisak, trljanje i/ili povlačenje mišićnih tkiva, pritiskanje i rotiranje zglobova i udova. Ima mnoge koristi, od smanjenja